Bezglutenowy torcik z czekoladowych naleśników

Trochę inny sposób podania naleśników z serem i dżemem malinowym.






Składniki:

1 szklanka mieszanki mąk ryżowych (takiej)
2 łyżki kakao bezglutenowego
2 jajka
1 1/2 - 2 szklanki mleka (lub mleka i wody)
1 łyżka cukru pudru
odrobina oleju do ciasta
olej do smażenia (opcjonalnie)

150 gram serka śmietankowego
cukier waniliowy bezglutenowy (najlepiej domowy)
1/2 szklanki dżemu malinowego (lub ulubionego)

Przygotowanie:

Makę wymieszałam z kakao i cukrem pudrem w średniej misce. Dolałam do niej mleko, olej i jajka. Składniki połączyłam ze sobą. Nie musi być to gładka masa. Naleśniki smażyłam na rozgrzanej patelni.
W miseczce mikserem utarłam serek z cukrem waniliowym na puszystą masę. 
Chłodne naleśniki przekładałam dżemem i serkiem. Torcik można posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Bezglutenowo z mąką ryżową

Etykiety: , , , , , , ,