Pasta z czerwonej fasoli i grillowanej papryki

Bardzo paprykowa, lekko słodkawa. Idealna do świeżego pieczywa. Z ogórkiem lub pomidorem i dymką do posypania...
Ja dodałam tylko pieprz i sól, ponieważ moje pomidorki były aromatyzowane w oliwie. Jeżeli dodajemy suszone pomidory należy je wcześniej moczyć około 30 minut w wodzie.


Składniki:

2 grillowane (lub marynowane) papryki
1/2 puszki czerwonej fasoli
2-3 pomidory suszone w oliwie
2 łyżki słonecznika łuskanego
1-2 ząbki czosnku
sól, pieprz

Przygotowanie:

Fasolkę opłukałam i odsączyłam z wody na sicie. Z papryki zdjęłam skórkę. Do blendera włożyłam wszystkie składniki i zmiksowałam je na gładką masę.
Smacznego!

Etykiety: , , , , , , , , , , , ,