Bardzo paprykowa, lekko słodkawa. Idealna do świeżego pieczywa. Z ogórkiem lub pomidorem i dymką do posypania...
Ja dodałam tylko pieprz i sól, ponieważ moje pomidorki były aromatyzowane w oliwie. Jeżeli dodajemy suszone pomidory należy je wcześniej moczyć około 30 minut w wodzie.
Składniki:
2 grillowane (lub marynowane) papryki
1/2 puszki czerwonej fasoli
2-3 pomidory suszone w oliwie
2 łyżki słonecznika łuskanego
1-2 ząbki czosnku
sól, pieprz
Przygotowanie:
Fasolkę opłukałam i odsączyłam z wody na sicie. Z papryki zdjęłam skórkę. Do blendera włożyłam wszystkie składniki i zmiksowałam je na gładką masę.
Smacznego!Etykiety: bez glutenu, bez jajek, bez nabiału, bez orzechów, do chleba, fasola czerwona, grillowana papryka, papryka, pasta, pomidory suszone w oliwie, przystawka, wegańskie, wegetariańskie