Filet z kurczaka z boczkiem

Nie wiem jak wy, ale ja jem oczami. Wystarczy, że spodoba mi się jakieś smakowicie wygladające zdjęcie lub plakat i z marszu robię się głodna. Podobnie rzecz się miała ze zdjęciem filetów z kurczaka zawijanych w plasterki boczku. Ostra papryczka ustapiła miejsca młodemu szpinakowi i pieczarkom. Przygotowanie nie zajęło więcej czasu niż przygotowanie tradycyjnych panierowanych kotletów. 

Składniki:

1 podwójna pierś z kurczaka
10-12 listków młodego szpinaku
2-3 pieczarki
6-8 plasterków długiego boczku
pieprz
sól
papryka słodka
sos sojowy bezglutenowy
sos rybny
oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka oczyściłam, większe kawałki przekroilam na pół. Z sosów, pieprzu, soli i papryki zrobiłam marynatę, którą przyprawiłam mięso. Na każdym kawałku kurczaka układałam listki szpinaku i plasterki pieczarek a całość zawijałam w plasterki boczku. Tak przygotowane filety smażyłam na niewielkiej ilości oliwy.




Etykiety: ,