Brownie z kremem krówkowym


DSCF4767

Bardzo wilgotne, nieziemsko czekoladowe. Brownie zapożyczone stąd.
Ja piekłam je 45 min, nadal było wilgotne, zamiast kremu dulce de leche użyłam kremu
krówkowego z ajerkoniakiem.

Skład:
120g masła
170 g gorzkiej czekolady
30gram  niesłodzonego ciemnego kakao
3 duże jajka w temperaturze pokojowej
200gram cukru
łyżeczka ekstraktu z wanilii
140g  gram mąki bg
100gram prażonych orzechów pekan lub włoskich - opcjonalnie
250 ml dulce de leche – ja dałam krem krówkowy


Przygotowanie:

Masło z czekoladą rozpuściłam w kąpieli wodnej. Za pomocą szpatułki wmieszałam w masę czekoladową. Za pomocą miksera wymieszałam masę z jajkami (dodawałam po jednym), cukrem i mąką. Dodałam orzechy. Połowę masy wlałam do formy wyłożonej papierem do pieczenia (23 cm), nałożyłam punktowo  ok. 1/3 masy krówkowej i rozprowadziłam ją wykałaczką. Wylałam resztę ciasta i masy krówkowej i ponownie rozsmarowałam ją delikatnie na cieście. Piekłam je ok 45 minut w temp 180*.

DSCF4760
DSCF4761
DSCF4764

Etykiety: , ,