Cake pops–ciasteczka na patyku


Zrobiliśmy ciasteczka na patyku. Z ciasta biszkoptowego i dodatków ulepiliśmy kulki, nabiliśmy je na  patyczki, polaliśmy czekoladą. Sporo zabawy i mnóstwo pyszności.
Biszkopt wg Natchnionej.pl

DSCF4319
Składniki:

3 jajka
3 łyżki mąki bg
2 łyżki skrobi ziemniaczanej
80 gram cukru
4 łyżki kakao
1/4 łyżeczki sody


Przygotowanie:
Z 3 białek ubiłam pianę, dodałam cukier i po jednym żółtku. W misce wymieszałam mąki z sodą i kakao, delikatnie wmieszałam je w masę jajeczną. Piekłam ok. 15 min  w piekarniku nagrzanym do 190*.

Dodatkowo:
1 łyżka masła
1 małe monte
roztopiona czekolada gorzka
kolorowe posypki


Zimny biszkopt dokładnie pokruszyłam, dodałam do niej masło, monte i 3-4 łyżki roztopionej czekolady. Wszystkie składniki dokładnie wymieszałam, uformowałam kulki i włożyłam je do zamrażarki.  Po ok. 15 min były dobrze zmrożone i można było je nabijać na patyczki. Polałam kuleczki roztopioną czekoladą. Można je posypać kolorową posypką, wiórkami kokosowymi, itd

DSCF4320

DSCF4324

Etykiety: , ,